Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Αθλητικού Συλλόγου "Ευαγόρας Παλληκαρίδης"


Το σωματείο "Ευαγόρας Παλληκαρίδης" εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει τα εξής: 

•             Ο Αθλητικός Σύλλογος Ευαγόρας Παλληκαρίδης, κατέθεσε με σοβαρότητα, υπεύθυνα και συγκροτημένα τις απόψεις και τα έγγραφα που κατείχε ενώπιον των αρμοδίων του Κ.Ο.Α, στη προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε στη Λευκωσία, σήμερα 1η Ιουλίου 2014.
Ο αντιπρόεδρος του Κ.Ο.Α κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης μετά το καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων στη συνάντηση, μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι ο Α.Σ.Ευαγόρας Παλληκαρίδης, διατηρεί μίσθωμα επ’ονόματι του μέχρι το 2023 με δικαίωμα ανανέωσης ακόμη 16 ετών δηλαδή μέχρι το 2039 για τα 3 από τα 4 γήπεδα.

•             Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της υπό δημιουρία PafosFc, δηλώνουν ότι θα ενοποιήσουν δήθεν το Παφίτικο ποδόσφαιρο, αλλά στη ουσία ενοποιούν την υπό πτώχευση Α.Ε.Π με χρέη της τάξης €4,3 εκ. περίπου και την ΑΕΚ Κουκλιών.  Στη Πάφο ως γνωστόν, συνεχίζει να αγωνίζεται η ΕΝΑΔ Πόλεως στη Β΄ κατηγορία μαζί με την ΑΕΚ Κουκλιών, ο Ακρίτας Χλώρακας στη Γ’ κατηγορία και αρκετές άλλες ομάδες στη Δ’ Κατηγορία. 

•             Κάποιοι πιθανόν να κουβαλούν ασήκωτες ευθύνες για την οικονομική εξαθλίωση της Α.Ε.Π, έρευνα που θα πρέπει η Κυπριακή Πολιτεία να διατάξει και να αποδώσει ευθύνες εάν και εφ’όσων υπάρχουν.

•             Η υπό δημιουργία PafosFC (δηλ.τέως Α.Ε.Π και η ΑΕΚ Κουκλιών) διεκδικεί την κυριότητα ή την χρήση 7 συνολικά γηπέδων ως ακολούθως: 3 γήπεδα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, 1 γήπεδο ΑΠΟΠ, 2 γήπεδα Γεροσκήπου (κύριο και βοηθητικό), 1 γήπεδο στα Κουκλια και το ΓΣΚόροιβος.  Από μια έρευνα που έχουμε κάνει,  ελάχιστες ομάδες που πρωταγωνιστούν στη Ευρώπη  έχουν στη άμεση διάθεση της τόσες πολλές γηπεδικές εγκαταστάσεις.  Και ερωτούμε, ποια η σκοπιμότητα, αν υπάρχει, πίσω από αυτή την «αχαλίνωτη» διεκδίκηση των πάντων από μία υπό πτώχευση ομάδα και την ομάδα της κοινότητας Κουκλιών;

•             Επιθυμούμε να ενημερώσουμε όλους τους συνεπαρχιώτες μας ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες, τα μέλη του Δ.Σ του Α.Σ.Ευαγόρα Παλληκαρίδη δέχονται «επιθέσεις» από μερίδα ανθρώπων της υπό δημιουργία ομάδας Pafos Fc.  Οι επιθέσεις αυτές, παίρνουν την μορφή των προειδοποιήσεων/»απειλών» (1) για επαγγελματικές επιπτώσεις, (2) για ποδοσφαιρικές επιπτώσεις αφού διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα όπως ισχυρίζονται και θα τιμωρήσουν τον μη υποτασσόμενο στις «ορέξεις» τους Α.Σ Ευαγόρα Παλληκαρίδη, (3) πολιτικό κόστος, ότι δηλαδή «ελέγχουν» εκατοντάδες ψήφους και στις επόμενες εκλογές θα τιμωρήσουν όσους έχουν σχέση με τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη. 

•             Ως Α.Σ.Ευαγόρας Παλληκαρίδης, δηλώνουμε δημόσια ότι τέτοιες προσεγγίσεις και νοοτροπίες έχουν φέρει την ποδοσφαιρική Πάφο στη σημερινή της κακή κατάσταση και τις  απορρίπτουμε κατηγορηματικά.  Επαναλαμβάνουμε ότι ο Κ.Ο.Α ως η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου που έχει την ευθύνη της προαγωγής του αθλητισμού, θα πρέπει να δώσει τις σωστές και δίκαιες λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Χαιρετίζουμε την χθεσινήδηλωθείσα πρόθεση του Κ.Ο.Α για δημιουργία ακόμη 2 γηπέδων στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες να έχουν τις δικές τους γηπεδικές εγκαταστάσεις.

•             Τέλος, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά τη θέση μας ότι έχουμε τη καλή διάθεση να συνεργαστούμε με όλους τους Αθλητικούς Φορείς της πόλης και επαρχίας Πάφου προκειμένου τα πράγματα να προχωρήσουν προς τη ορθή κατεύθυνση.  Προκειμένου να επιτύχει η προσπάθεια αυτή, ως έχουμε δηλώσει και ενώπιον των αρμοδίων του ΚΟΑ, είμαστε διαθετιμένοι να βάλουμε στην άκρη, αν χρειαστεί, το νομικό πλεονέκτημα που έχουμε και να δοθεί μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα που να ρυθμίζει μόνιμα το όλο ζήτημα. Η απαίτηση της υπό-δημιουργίας PafosFC, να μεταβιβαστούν επ’ονόματι της όλες οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και αυτή με την σειρά της, να δίνει το χρόνο που της περισσεύει για προπονήσεις και παιγνίδια του Α.Σ Ευαγόρα Παλληκαρίδη και των ακαδημιών του, μας θλίβει πολύ καθώς στερείται σοβαρότητας και τεκμηρίωσης.  Στις «προειδοποιήσεις» - «απειλές» για συνέπειες, εμείς απαντούμε με το «Ευ Αγωνίζεσθαι»  ως το σύστημα αξιών βάσει του οποίου όλοι πρέπει να λειτουργούμε.

Καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης και της επαρχίας της Πάφου να αγκαλιάσει αυτή τηπροσπάθεια του Ευαγόρα Παλληκαρίδη για εξασφάλιση ενός χώρου για να αθλείται η ομάδα και οι ακαδημίες του, μέσω των οποίων να αναδεικνύονται τα νέα μας ταλέντατης επαρχίας μας, καθώς αποτελεί απόφαση Συλλόγου ότι στη ομάδα θα παίζουν μόνον Κύπριοι ποδοσφαιριστές.  Ο Α.Σ. Ευαγόρας Παλληκαρίδης, δεν βάζει οροφή στους ποδοσφαιρικούς του στόχους.