Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Πάφος fc: Μια ενδεκάδα κορμός!

Λέγεται από πλευράς Πάφος fc ότι θα παραμείνει ένας βασικός κορμός στην ομάδα και απ' εκεί και πέρα, θα αποκτηθούν περίπου δέκα ποδοσφαιριστές. Πάμε να δούμε ποιοι πιθανόν να αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας: Έχουμε λοιπόν τους Ρούτκο (εάν τελικά μείνει), Αουρέλιο, Πάνιτς, Βαλακάρι, Φουρ, Πάντσεον, Βα, Μπεριγκό, Τόρρες και Μέρφυ. Εκκρεμούν οι περιπτώσεις των αμυντικών Αραγιούρι και Σάιζ. Εάν εξαιρέσουμε έναν επιθετικό, τότε έχουμε μια ενδεκάδα ικανότατων ποδοσφαιριστών.

Απ' εκεί και πέρα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση σε όλες τις γραμμές, ειδικά στην άμυνα, καθώς ενδέχεται να έχουμε σημαντικές αποχωρήσεις. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής έχουμε πολυκοσμία με τους Πάνιτς, Βαλακάρι, Φουρ και Πάντσεον... Ποιον να βγάλεις και ποιον να βάλεις! Στην επίθεση πρέπει να θεωρείται σίγουρη η απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού επιθετικού, καθώς έχεις ενδεκαδάτο τον Μπεριγκό και εφεδρείες τους Τόρρες και Μέρφυ.

Στα φτερά, έχεις τους διεθνείς Βα, Σεμέδο (που μάλλον θα αποκτηθεί) και Μπαμπαγιάν (εάν τελικά παραχωρηθεί από τη Ρίγα)... Θεωρητικά (πάντα) θα πρέπει να αποκτηθούν ακόμη 2-3 ποδοσφαιριστές, καθώς είχαμε ισάριθμες αποχωρήσεις.

Με αυτά και μ' αυτά λοιπόν, η νέα Πάφος, δεδομένου ότι ο κορμός θα διατηρηθεί σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, τουλάχιστον όπως τελείωσε το πρωτάθλημα, και με επιτυχημένες προσθήκες, αλλά και με έναν καλό προπονητή, προδιαγράφει λαμπρότερη πορεία. Μια πορεία που δεν μπορεί να είναι άλλη από την είσοδο στην εξάδα και κατάκτηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Χωρίς υπερβολή με τέτοιο ρόστερ μπορείς να τα καταφέρεις.