Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Η ΠΑΦΟΣ FC, ΟΙ ΡΩΣΟΙ, Ο ΣΑΛΚΑΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ…


Η Πάφος fc είτε το θέλουμε είτε όχι είναι η ομάδα της πόλης μας. Και όσο υπάρχει η φανέλα με τον ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη στο στήθος, είμαστε υπόχρεοι, εμείς τουλάχιστον οι υποστηριχτές της, να τη στηρίξουμε. Μαζί στις νίκες, αλλά πολύ περισσότερο μαζί στις ήττες. Η αποτυχία στο να μπει η ομάδα στην εξάδα μάς στεναχώρησε όλους, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.  Στο κάτω - κάτω δεν είμαστε κάθε χρόνο στην εξάδα και φέτος μείναμε απ’ έξω. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα χρειάζεται τη στήριξή μας. Όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα της ακόμα και στις αποτυχίες. Η ομάδα λέγεται Πάφος και όχι κάτι άλλο.

Το ματς κλειδί

Το ματς κλειδί για την εξάδα ήταν αναμφίβολα ο αγώνας με τη Δόξα. Η ομάδα παρουσιάστηκε ανέτοιμη σε αυτό το παιχνίδι και οι ευθύνες βαραίνουν τον προπονητή Στηβ Κωνσταντινίδη. Η εξάδα, ωστόσο, χάθηκε από τον προηγούμενο προπονητή, που δεν μπόρεσε να κερδίσει τα πλήστα παιχνίδια που ήταν στον πάγκο. Η ομάδα μπορούσε να ήταν εξάδα από τον Δεκέμβριο.

Η συνέχεια

Η συνέχεια είναι δύσκολη για την ομάδα και καλείται να κάνει την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Σημαντικότατα τα δύο επόμενα παιχνίδια. Η ομάδα πρέπει να κερδίσει πάση θυσία τον Ερμή και να ξεκινήσει τους αγώνες μπαράζ με την Καρμιώτισσα μέσα στο Στέλιος Κυριακίδης. Οι έξι βαθμοί θα είναι χρυσάφι ενόψει της πολύ κρίσιμης συνέχειας. Και ναι η ομάδα έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ από τις άλλες ομάδες και εύκολα, ή δύσκολα θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία.

Οι φίλαθλοι

Είναι απαράδεκτο, ενώ η ομάδα να έχει τόσους φιλάθλους, δεν θα αναφερθώ στον γνωστό αγώνα με τον Εθνικό, όπου στις κερκίδες είχε έξι χιλιάδες κόσμο, αλλά θα αρκεστώ στους μισούς, και να μην πηγαίνουν στο γήπεδο. Ακέραια την ευθύνη φέρει ασφαλώς το γεγονός ότι η ομάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά και στο ότι οι αγώνες μεταδίδονται από την τηλεόραση. Όπως και να έχει, άλλο η ομάδα να έχει τρεις χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο και άλλο 800!!!  

Το κεφάλαιο προπονητής

Η ομάδα, εφόσον έχει τόσους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, χρειάζεται και έναν ακριβοπληρωμένο προπονητή. Χρειάζεται ένας προπονητής όνομα. Να μπαίνει στα απυδητήρια και να τον σέβονται άπαντες. Να ελέγχει τα αποδυτήρια και να βάζει τις φωνές στους απείθαρχους. Να μπορεί να πάρει το μάξιμουμ από τον κάθε ποδοσφαιριστή και να τον κάνει ηγέτη. Να είναι ένας προπονητής ηγέτης.  

Ο Σαλκάδο

Ο Σαλκάδο δεν ήρθε στην ομάδα ως σωτήρας. Ήρθε για να βάλει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να αλλάξει επίπεδο. Ο Μίτσιελ θα αναλάβει πλήρως τα καθηκοντά του τη νέα χρονιά και πιστεύω θα στελεχώσει την ομάδα με πολύ καλύτερους ποδοσφαιριστές. Οι εμπειρίες του στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι τεράστιες και κανένας δεν μπορεί να το αμφησβητήσει.

Να φύγουν οι Ρώσοι

Υπάρχουν φίλαθλοι της Πάφος fc που υποστηρίζουν να φύγουν οι Ρώσοι από την ιδιοκτησία της ομάδας. Μέγα λάθος. Σε περίπτωση που φύγουν οι κύριοι Ντουμπόφ και Λομάκιν, η ομάδα θα διαλύσει. Ούτε ένας δεν θα βρεθεί να βάλει έστω και μισό εκατομμύριο και να αναλάβει την ομάδα. Ούτε ένας. Αυτό να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Πρέπει να είμαστε τυχεροί που βρίσκονται στην ομάδα μας και να παρακαλούμε να μην φύγουν.

Ναι, κάνουν λάθη, αλλά επί της ουσίας, θέλουν περισσότερο από εμάς τους φιλάθλους, να πετύχει η επένδυσή τους. Και αυτοί στεναχωριούνται με τις αποτυχίες.

Για τα περί πλυντηρίου

Ακούμε συχνά – πυκνά ακόμα και από φιλάθλους της Πάφος fc, περί πλυντηρίου. Λοιπόν, είτε είναι πλυντήριο πιάτων, είτε πλυντήριο ρούχων, είναι μαγκιά τους. Οι άνθρωποι είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και κανείς δεν μπορεί να τους αμφησβητήσει. Πέραν τούτου, όλοι αυτοί οι άραβες που εισέβαλαν στον χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια δεν είναι με το σταυρό στο χέρι. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι με το σταυρό στο χέρι λεφτά έκανε μόνο η εκκλησία. Έτσι δεν είναι;