Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Ντέρμπι κορυφής στο Β' όμιλο


Ντέρμπι κορυφής στο Β' όμιλο διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου στο Στέλιος Κυριακίδης μεταξύ Πάφος fc και ΑΠΟΕΛ. Ένα παιχνίδι με το δικό του βαθμολογικό ενδιαφέρον, ανάμεσα σε δύο ομάδες που κυνηγούν την πρωτιά στον όμιλο.

Η Πάφος fc έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εδραιωθεί για τα καλά στην κορυφή, καθώς σε περίπτωση νίκης θα ξεφύγει από τον ΑΠΟΕΛ που βρίσκεται στη 2η θέση πέντε βαθμούς και παράλληλα θα κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για να τελειώσει μια και καλή με τη διαβάθμιση.

Ο Στηβ Κωνσταντινίδης και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να μετρήσουν δυνάμεις απέναντι στο φαβορί του ομίλου και να αποδείξουν ότι αδίκως βρίσκονται στο γκρουπ της διαβάθμισης.

Αγωνιστικά, ο αγγλοκύπριος προπονητής αναμένεται να παρατάξει την ομάδα όπως και στον αγώνα με την Καρμιώτισσα, εκτός και αν προτιμήσει να παίξει διαφορετικά λόγω του μεγάλου αντιπάλου.  Τερματοφύλακας θα είναι ο Ρούτκο που τελευταία παρουσιάζεται αρκετά ανεβασμένος και κρατά ανέπαφη την εστία του, αμυντικοί οι Κβίτα, Αραγιούρι και Σάιζ, πιο μπροστά οι Φουρ, Φυλακτού, Πάνιτς, Βαλακάρι και Αουρέλιο και επιθετικό δίδυμο οι Βα και Τόρρες ή Μπεριγκό.

Οι άλλοι αγώνες

Στους άλλους αγώνες, που ενδιαφέρουν την Πάφος fc, ο Ερμής υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα και ο Εθνικός Άχνας τη Δόξα. Αυτό που προέχει για την παφιακή ομάδα είναι να κερδίζει τους δικούς της αγώνες, είτε αγωνίζεται εντός, είτε αγωνίζεται εκτός έδρας, να διατηρηθεί στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και να μην ασχολείται με τα παιχνίδια των άλλων ομάδων.

Στη βαθμολογία, προηγείται η Πάφος με 35 βαθμούς και ακολουθούν: ΑΠΟΕΛ με 33, Δόξα με 31, Νέα Σαλαμίνα με 29, ΕΝΠ με 27, Ερμής με 25, Εθνικός με 22 και Καρμιώτισσα με 18 βαθμούς.

Καρμιώτισσα και Εθνικός βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και αν δεν κερδίσουν βαθμούς στους επόμενους 2-3 αγώνες, θα παραμείνουν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και θα αποχαιρετήσουν την Α' κατηγορία.