Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Σκεφτονται ήδη τη νέα χρονιά στην Πάφος fc


Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και όπως όλα δείχνουν η Πάφος fc θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό φυσικά δεν λέει τίποτα, ωστόσο, από πλευράς αγωνιστικής παρουσίας δείχνει ότι έχει αδικηθεί στο φετινό πρωτάθλημα. Ο ερχομός του κυρίου Στηβ Κωνσταντινίδη έφερε όχι μόνο την πολυπόθητη αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά στέλλει και το μήνυμα ότι αυτή η ομάδα έχει και παρόν και μέλλον.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι η ομάδα με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει θα κερδίσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή του ομίλου, που αν δεν υπήρχε ταβάνι θα ήταν σίγουρα στην πρώτη εξάδα. Η ομάδα του Στηβ Κωνσταντινίδη είναι ασταμάτητη και δεν χαρίζεται σε κανένα.

Τη Δευτέρα διεξάγεται η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Πάφο να μεταβαίνει στο Αμμόχωστος για να αντιμετωπίσει τον Ερμή, σε μια αναμέτρηση που δεν πρόκειται να χαριστεί για κανένα λόγο. Η ομάδα είναι στην κορυφή και κυνηγά άλλο ένα τρίποντο για να συνεχίσει την επίδειξη δύναμης.

Προγραμματισμός

Αυτό που καίει περισσότερο στο στρατόπεδο της παφιακής ομάδας είναι ο προγραμματισμός. Ποιοι ποδοσφαιριστές θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν κλπ. Προς το παρόν, επικρατεί σιγή ιχθύος στην ομάδα και κανένα θέμα δεν τρέχει. Πολύ σύντομα, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν την ομάδα για να παραμείνουν στο ρόστερ. Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανοίξει και η πόρτα εξόδου για να αδειάσουν θέσεις για το νέο αίμα. Βάσει των εξελίξεων που θα προκύψουν, θα υπάρξει και η ανάλογη ενίσχυση. Το δεδομένο είναι ότι θα υπάρξει ενίσχυση σε όλες τις γραμμές, έτσι ώστε η ομάδα να είναι πλήρης και να μπορέσει επιτέλους να κυνηγήσει τη διάκριση.     

Θέματα υπάρχουν με τους Ρούτκο (ενδεχόμενη πώληση), Μπεριγκό και Πάντσεον (ανανέωση συμβολαίου) και Σάιζ, ο οποίος είναι δανεικός. Τέσσερις ποδοσφαιριστές βασικότατοι στην ενδεκάδα της ομάδας με συνεχείς συμμετοχές. Πάντως, η λογική λέει ότι θα διατηρηθεί ένας κορμός από 7-8 ποδοσφαιριστές και απ' εκεί και πέρα, η προσθήκη των νέων αποκτημάτων που θα πρέπει να κάνουν τη διαφορά.