Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ξεμπερδεύει σιγά - σιγά η Πάφος...


Αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία έκανε η Πάφος fc ύστερα από την πολύ σπουδαία νίκη επί της Νέας Σαλαμίνα με 3-0. Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, με την παφιακή ομάδα να παρουσιάζεται όπως πρέπει και να παίρνει αυτή την τεράστια από βαθμολογικής άποψης νίκη.

Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Στηβ Κωνσταντινίδη παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη στα τελευταία παιχνίδια, με αποτέλεσμα να κερδίζει συνεχώς πόντους και να μένει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Πλέον η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 39 βαθμούς, οχτώ βαθμούς μακριά από τον Εθνικό Άχνας που βρίσκεται στην 5η θέση και στη ζώνη διαβάθμισης και δέκα περισσότερους από τον Ερμή που βρίσκεται στην 6η θέση.

Αν και μαθηματικά τίποτε δεν έχει κριθεί, εν τούτοις ΑΠΟΕΛ και Πάφος φαίνεται ότι δεν θα κινδυνεύσουν, σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες που βρίσκονται κοντά στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας από ένα έως τρεις βαθμούς διαφορά μεταξύ τους.

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκονται Ερμής, ΕΝΠ και Καρμιώτισσα, που αν δεν πάρουν βαθμούς ούτε την επόμενη αγωνιστική, τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα.   Πάντως, η ουραγός Καρμιώτισσα αν και παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει τις λιγότερες πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία. Εάν δεν κερδίσει τα επόμενα δύο παιχνίδια με Δόξα και Εθνικό, θα αποχαιρετήσει οριστικά την κατηγορία των μεγάλων.